Kelebihan Susu Kambing
Susu Kambing adalah satu minuman yang sangat berkhasiat dan menjadi kegemaran Rasulullah S.A.W.
Susu Kambing mempunyai kandungan nutrisi yang tinggi dan kaya dengan Protein dan Asid Amino.Susu kambing mempunyai Vitamin A, D & E dan sangat sesuai untuk seisi keluarga.Ianya mempunyai kandungan lemak yang sangat rendah dan mengandungi antibodi yang membantu merawat penyakit Jaundis, Asma, Gastrik dan merendahkan kandungan Kolesterol dalam darah.
Ciri - ciri dan kelebihan susu kambing :-
- Lebih mudah dihadamkan berbanding susu lembu.
- Mempunyai saiz Globulin Lemak yang sangat kecil.
- Mempunyai bau yang harum berbanding susu lembu.
Khasiat :-
- Susu Kambing mengandungi antibodi yang boleh digunakan untuk merawat penyakit seperti Gastrik, Jaundis, Asma, Ulser Perut, Hepatitis A, dan Buah Pinggang.
- Menambah selera makan bagi kanak - kanak.
- Memulihkan Tenaga Batin.
- Merawat Penyakit Jantung.
- Membantu dalam pembentukan tulang dan gusi.
- Membantu dalam pembinaan darah dan tisu.
Wednesday, January 6, 2010
Subscribe to:
Posts (Atom)